Hoppa till innehåll

Om oss

Bemanning inom transport & logistik sedan 2007

Med huvudkontor i Borlänge, Dalarna, har MP Åkeritjänster växt från ett enmans konsultföretag till att vara Sveriges ledande bemanningsföretag i branschen, med platskontor i flera län. Idag är vi över 60 anställda, gör fler än 11000 enskilda personalbemanningar per år. Vi fortsätter växa och siktar på att etablera oss på fler orter och i fler regioner de närmaste åren.

Diplomerad tillväxt

År 2016 och 2017 diplomerades vi tack vare vår snabba och sunda tillväxt som Gasellföretag av Dagens Industri – och vi fortsätter att expandera med fler lokalkontor, fler anställda och konsulter, allt för att kunna möta stadigt ökande bemanningsbehov från fler och större kunder i branschen.

Livet bakom ratten visade vägen framåt

MP Åkeritjänster grundades av Mikael Lipponen, som idag är vd för koncernen och har många mil bakom ratten med sig in i branschen. Han började arbeta som lastbilschaufför 1998 och det var under åren ute på vägarna som Mikael såg behovet av snabb och tillförlitlig bemanningshjälp, t.ex. vid sjukskrivningar eller leveranstoppar. Han startade ”Mikaels Personalkonsult” 2007 och fastän det mesta av hans tid numera går åt till affärsutveckling, så rycker han fortfarande ibland ut som chaufför när det behövs och han har möjlighet.

”Jag tycker det är viktigt att vara mitt i verksamheten, att ha genuint intresse och förståelse för personalens och kundernas utmaningar och behov. Det är det som gör att vi kan bygga en verksamhet som levererar på högsta nivå – de små dagliga detaljerna gör helheten!”

Mikael Lipponen, vd för MP Åkeritjänster