Hoppa till innehåll

Frågor och svar om MP Åkeritjänster

Här nedanför kan du läsa vanliga frågor och svar om oss och om yrket som chaufför. Om du har en fråga som inte besvaras, kontakta oss gärna.

De varierar. Ett dagspass brukar vara mellan 6.00-17.00, medan ett kvällspass pågår 15.00-00.00. Ett nattpass brukar vara 19.00-06.00. Variationen är stor, och ofta går det att hitta rätt arbetstid för alla då vi har så många olika arbetspass.

10-timmarspass är standard inom transportbranschen, men det finns även 13-timmarspass och 8-timmarspass.

Priset för att ta ett CE-körkort är cirka 75 000 kronor inklusive YKB-utbildning.

Grundlönen för en chaufför är cirka 30 500 kronor i månaden.

Vi på MP Åkeritjänster tycker att det är viktigt att våra medarbetare ska få ledigt så vi gör allt vi kan för att bevilja ledigheten. Det är därmed ganska lätt att få ledigt som chaufför hos oss.

Det går bra. Vi har flera medarbetare som jobbar tredagarsvecka. Detta resulterar i långa dagar som ställer krav på medarbetaren. Resten av veckan väntar mycket fritid med tid till rekreation och umgänge med familjen.

Nej. Det är dock alltid bra att lära sig att kontrollera däck, ljus, och andra säkerhetsaspekter av fordonet. Detta ingår i en körkortsutbildning och det hjälper vi gärna till med under introduktionen.

Genom att vara öppen för att köra åt olika kunder kan vardagen bli mer varierad. Variation kan också uppnås genom att åta sig olika uppdrag hos samma kund. Vi är lyhörda för medarbetare som önskar variation.

Vi har alltid massa uppdrag oavsett om du vill köra samma uppdrag eller ha en variation med olika uppdrag. Fördelen med att jobba hos oss är att du kan byta inriktning inom samma bransch genom oss. Den familjära stämningen är ett annat starkt argument för att jobba åt oss. Vi brinner för våra medarbetare och transportbranschen och träffas ofta på en kaffe tillsammans.

De allra flesta hoppar inte runt, utan väljer den körning de trivs med. De som hoppar runt är i de allra flesta fall personer som trivs med variation.

Hos oss erbjuds alla anställda heltidsjobb.

Vi följer kollektivavtalet och betalar den högsta tariffen på avtalet.

Det är lite blandat i branschen. MP Åkeritjänster har kollektivavtal.

Ja. Samma lagliga rätt till 25 dagars semester per år och ett semesterschema som platscheferna jobbar med efter önskemål från medarbetarna som är färdig 31/3 varje år.

Absolut! MP Åkeritjänster försöker att anpassa schemat så mycket det går för att familjelivet ska kunna kombineras med jobb.

Det finns ingen begränsning. Vi kör åt alla seriösa åkerier med alla typer av körningar. Det viktiga är att vi kan göra ett bra jobb och att våra medarbetare trivs hos våra kundföretag.

Önskemål kan du alltid ha och vi försöker pussla ihop det så mycket som möjligt så att varje medarbetare ska bli nöjd. Ibland går det att välja uppdrag.

Ja. MP har koll på gällande lagar och regler. Det är viktigt att vi som arbetsgivare följer dessa och att vi tillgodoser och uppmuntrar så att våra medarbetare följer lagen. Det främjar en bättre hälsa och ett gott arbetsklimat.

Lönen kommer den 25:e månaden efter du jobbat hos MP Åkeritjänster, det vill säga månadsutbetald lön.

Du kopierar ditt förarkort hos kunden, då det är de som ska kunna redovisa vem som kört deras lastbil.

Du är försäkrad på arbetet och till och från hemmet på väg till arbetet.

Ja det går fint. Flera av de som jobbar extra hos oss är pensionärer.

MP betalar och står för varje utbildning som behöver förnyas och även lön under utbildningen.

Ja, vi träffas ofta för att ha trevligt tillsammans. Lördag vecka 35 träffas vi regionalt och har kul tillsammans, till exempel kör gocart och går ut och käkar tillsammans. Medarbetarsamtal har vi varje år, även arbetsplatsträff ett par gånger om året. Medarbetarenkät genomförs två gånger om året. Öppet hus hålls på platskontoren varje år. Julbord arrangeras i Borlänge med alla anställda och respektive varje år. Vi gillar att träffas och ses!